LOCUITORII DIN CERNAVODĂ O SĂ PLĂTEASCĂ UN PREȚ MULT MAI MIC PE GIGACALORIE

Un nou proiect pus în aplicare în Cernavodă vine în sprijinul locuitorilor. Este vorba despre extinderea rețelei de termoficare în două zone ale orașului. Se lucrează zi de zi pentru ca proiectul să fie finalizat până de sărbători.

După extinderea și reabilitarea rețelei stradale, al doilea ca obiectiv este extinderea încălzirii termice de la Centrala Nucleară pentru toate locuințele din Cernavodă. Dacă în anul 2000 beneficiau de termoficare doar 35% din gospodării, în prezent s-a ajuns la un procent de 85% din totalul locuințelor.

Este un avantaj pentru locuitorii din acest perimetru în care se execută lucrările. Acest lucru deoarece prețul gigacaloriei este sub 100 de lei, adică de două-trei ori mai mică decât media pe țară.

Lucrările au început mai târziu decât și-au propus din cauza că au fost întârziri în ceea ce privește finanțarea. Suma de care a fost nevoie în acest an a fost de 370 de mii de lei. Totalul sumei s-a realizat prin finanțarea de la Statul Român prin Ministrul Dezvoltării cu 70 %, și 30% din sumă din fondurile orașului Cernavodă.

Lucrările au început la 15 octombrie și astfel au la dispoziție doar o lună și jumătate pentru finalizarea lor. Edilul orașului susține că speră ca totul să fie gata până la Crăciun. De asemenea spune că totul se face la cel mai înalt nivel tehnologic. De exemplu rețeaua este supravegheată prin senzori electrici ce sunt montați de-a lungul conductelor. Astfel dacă va avea loc o spărtură, senzorii vor semnaliza unde trebuie să intervină echipajele lucru.