Arhive

LOCALITATEA CERNAVODĂ VA RĂMÂNE FĂRĂ APĂ RECE, TIMP DE 14 ORE

Comapnia RAJA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile. Şi asta pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă din localitatea Cernavodă. Asa se face că luni 27 octombrie 2014, în intervalul 8.30 – 22.30 abonaţii nu vor avea apă potabilă.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu. Contractul de lucrări se numește „Staţie de pompare nouă, extindere aducţiune şi reţea canalizare şi bazin nou de egalizare, localitatea Cernavodă – judeţul Constanţa”. Are o valoare de 24,6 milioane lei. Din care Societatea RAJA asigură o cofinanţare de 7,05 milioane lei.

Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile consumatorii din Cernavodă, de pe străzile: Canalului, Colonia ACH, Octav Băncilă, Plopilor, Zborului, Lt. I. Muşat, Avram Iancu, Luntraşilor, Anghel Saligny, Dacia, Nicolae Bălcescu.

Cartierul Columbia din Cernavodă va fi alimentat cu apă cu presiuni scăzute.

În cadrul proiectului, s-a realizat, o conductă magistrală de alimentare cu apă potabilă pe o lungime de peste 20 km. Apa extrasă din sursele de subteran de la Medgidia va ajunge astfel şi la cetăţenii oraşului Cernavodă. Proiectul cuprinde şi extinderea reţelelor de canalizare pe o lungime de peste 5 km.