Arhive

LICEUL TEHNOLOGIC „DRAGOMIR HURMUZESCU” L-A OMAGIAT PE MIHAI EMINESCU

Elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a de la Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia i-au adus un omagiu celui care a transformat bibliotecile țării într-un adevărat tezaur. „Dor de Eminescu” a fost tema la care au lucrat copiii timp de o săptămână. Liceenii au organizat evenimentul astfel încât să cuprindă toate momentele importante din viața marelui poet național.

Tinerii au recitat poezii și au trecut în revistă câteva detalii importante care îl descriu pe Mihai Eminescu, atât ca poet cât și ca publicist.

Un alt material video a descris îndârjirea pe care o aveau oamenii politici din acea vreme pe Mihai Eminescu. Și asta din cauza faptului că jurnalistul publica în Cotidianul Timpul articole care îi demascau pe corupți. De exemplu, chiar în ziua în care a fost publicat titlul „ Libertatea presei și a liberei exprimări”, Mihai Eminescu a fost dus cu forța la psihiatrie, loc unde a și murit.

Cum evenimentul nu putea lua sfârșit într-o notă tristă, doi elevi au pus în scenă povestea de dragoste pe care marele poet a trăit-o alături de Veronica Micle.

Toate materialele au fost realizate într-un timp foarte scurt. Profesorul coordonator este mândru de elevi și spune că fiecare a pus suflet pentru organizarea orei eminesciene.

Pentru liceeni, Mihai Eminescu înseamnă foarte mult. Așa că îl stimează și îi citesc operele ori de câte ori au ocazia.

Operele lui Mihai Eminescu sunt iubite de o națiune întreagă. Modul său de abordare i-a făcut pe unii critici ai literaturii să îl considere un neînțeles, însă pentru alții Eminescu a fost este și va fi o comoară, un izvor de iubire față de tot ce l-a înconjurat.