LUCRĂRILE DE CONSTRUCȚIE A UNEI NOI AUTOSTRĂZI AR PUTEA ÎNCEPE ÎN URMĂTORII DOI ANI

O nouă autostradă în România. Este vorba despre tronsonul Sibiu – Pitești. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat că lucrările de construcție ar putea începe în următorii doi ani. Tot el a specificat că se va renunța la ideea de a construi un drum expres. Termenul începerii lucrărilor va fi respectat doar dacă studiul de fezabilitate va fi unul rapid, și dacă vor fi cât mai puține contestații la licitațiile de proprietate și de execuție.

„Cred că renunţăm la ideea de a faza acea autostradă, pentru că găsim resurse financiare, şi ne ducem direct autostradă, dat fiind faptul că în zona respectivă de munte, înaltă, este complicat să refaci şantierele şi s-o tranformi din drum expres. Am analizat cu maximul de corectitudine şi vom intra direct la autostradă.”, a declarat Ioan Rus, Ministrul Transporturilor.

Un alt proiect cerut cu insistență de transportatori a fost cel au autostrăzii ce străbate Târgu Mureș – Iași – Ungheni.

„Ne-am angajat cu toţii că rezolvăm şi problemele de dezvoltare economică a unor regiuni care astăzi sunt în dificultate din cauză că nu există o infrastructură rutieră ca suport pentru dezvoltarea economică. Şi atunci dăm drumul la autostradă Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ şi de la Târgu Neamţ la Târgu Mureş variantă de autostradă fazată, că-i foarte scumpă.”, a mai spus ministrul.

Pe tronsoanele Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni cu o lungime de 100 kilometri şi Târgu Mureş – Târgu Neamţ cu o lungime de 211 kilometri, sunt în derulare licitaţii pentru revizuirea studiilor de fezabilitate, conform informaţiilor prezentate de ministerul Transporturilor.