ANUL ACESTA VIITORII ȘOFERI VOR SCOATE MAI MULȚI BANI DIN BUZUNARE PENTRU ȘCOLARIZARE

Noul an vine cu veşti bune şi cu veşti mai puţin bune. Dacă unele şcoli auto au decis să-şi majoreze tarifele din această lună, altele nu şi-au mai mărit taxele de şcolarizare de luni bune, de teamă să nu rămână fără cursanţi. Cu toate acestea numărul celor care se înscriu este unul mulțumitor. Viitorii conducători auto trebuie să ştie că la Medgidia o școală de șoferi își menține prețul de o perioadă bună de timp. Instructorul auto spune că nu va majora tarifele dacă nu va fi obligat de modificările din sistem. În preţul cursurilor de şofat, sunt incluse modulul teoretic, costurile pentru carburant şi contravaloarea serviciilor prestate de instructor.

Modificarea legislativă care a intrat în vigoare de la 1 iulie 2014 şi reglementa monitorizarea cursanţilor care se pregăteau pentru obţinerea permisului auto a fost suspendată şi urmează să fie anulată definitiv, anunţă Petre Bordeianu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Formatorilor Auto din România. Schimbarea ar fi însemnat ca viitorii şoferi să scoată mai mulţi bani din buzunare atât pentru cursurile teoretice cât şi pentru cele practice.

„Un lucru este cert, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în ceea ce priveşte suspendarea totală a Ordinului 733/2013, care spunea că trebuie să avem camere video, să existe un registru electronic în care să fie monitorizată perioada în care urmează viitorul şofer cursurile. Aşteptăm să vedem când va fi primul proces de anulare, care va avea loc, cel mai probabil, în luna februarie. Dacă noi nu am fi blocat ordinul, taxele şcolilor de şoferi se dublau, poate se şi triplau.”, a afirmat Petre Bordeianu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Formatorilor Auto din România reprezentantul instructorilor auto independenţi.

Așadar dacă vreți să urmați cursurile pentru a obține permisul auto trebuie să vă grăbiți. Puteți încă să mai beneficiați de tarifele practicate în 2014.