Pentru că luni este prima zi din Postul Paștelui oamenii au lăsat sec sfârșitul de săptămână. Așa că meniul a cuprins și pește. În funcție de preferințe proaspăt, sărat sau afumat peștele s-a numărat printre produsele la care vânzarea a mers bine.
Conform tradiției au fost ultimele zile când s-a mănâncat pește. În piață s-au format cozi, iar comercianții au profitat din plin, pentru că și vânzarea a fost pe măsură. Aglomeratia din piețe a demonstrat că oamenii încă mai respectă tradițiile. În functie de posibilitățile materiale, unii au ales pește proaspăt, în timp ce alții s-au mulțumit cu crap sau macrou.
Tot comercianții spun că peștele are prețuri pentru toate buzunarele, însă oamenii sunt de altă părere.
Postul Paştelui este nu numai cel mai lung şi cel mai aspru dintre posturile de durată ale Bisericii Ortodoxe. Pe parcursul lui există două dezlegări la peşte de Buna Vestire şi de Florii.
Leave a Reply