Arhive

ELEVII DIN CLASELE A VIII-A AU SUSȚINUT SIMULAREA EXAMENULUI NAȚIONAL LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Elevii de clasa a VIII-a au susținut primul examen la simularea pentru evaluarea națională. Astfel, la nivel național, aproape 200.000 de adolescenți vor afla ce șanse au la examenul din iunie. Anul trecut, mai puțin de 50 la sută dintre elevi au luat note peste 5.

La Școala Gimnazială ,, Lucian Grigorescu” din Medgidia elevii s-au prezentat dis de dimineață plini de emoții. Examenul a început la ora 9 și au avut la dispoziție 2 ore să răspundă întrebărilor de la proba de Limba și Literatura Română. Cei prezenți au primit două subiecte, unul de gramatică și altul de literatură.

După ce au ieșit de la examen elevii s-au declarat nemulțumiți de pregătirea lor. Cu toții consideră că este nevoie să muncească mult mai mult. Mai ales că unul dintre subiecte a fost o surpriză pentru ei.

Marți are loc simularea la matematică, iar miercuri se va desfăsura cea de limba maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 6 martie 2015. Potrivit metodologiei, notele nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi discutate individual cu elevii, la nivelul clasei. În cazul în care rezultatele sunt foarte slabe vor fi chemați la școală și părinții.