LA MEDGIDIA ETNICII TĂTARI AU SĂRBĂTORIT 25 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA UDTTMR

S-a împlinit un sfert de veac de la înființarea UDTTMR. Uniunea este prima și singura organizație recunoscută oficial de statul român care îi reprezintă pe tătarii din România la nivel instituțional. Pentru a marca cei 25 de ani, în întreaga țară au avut loc diverse activități festive. Evenimentul a fost unul însemnat și la Medgidia unde comunitatea tătarilor este reprezentativă.

Sala Casei de Cultură IN Roman din Medgidia a fost gazda mai multor invitați. Consulul Republicii Turcia la Constanța, alături de un istoric și un reprezentant al administrației locale au fost invitații speciali ai evenimentului.

Activitatea a fost organizată de profesorul Gafar care și-a dorit o corectă informare a comunității despre activitatea UDTTMR. Ekrem Gafar le-a reamintit celor prezenți cât de importantă este pătrarea istoriei și tradițiilor poporului tătar.

Invitații au apreciat inițiativa organizatorilor. Cu toții au spus că este important ca tinerii să cunoască trecutul, iar evenimentele de acest gen sunt întotdeauna binevenite.

De un sfert de veac Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România este prima și singura organizație recunoscută oficial de statul român care îi reprezintă pe tătarii din România la nivel instituțional. Din 1990 până în prezent, UDTTMR a avut neîntrerupt reprezentanți în Parlamentul României. Etnicii sunt reprezentați și în numeroase localități din județele Constanța și Tulcea. De asemenea la nivelul Prefecturii Constanța există reprezentanți ai UDTTMR.