Arhive

EVENIMENT DE CELEBRARE A 25 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a organizat duminică la Casa Armatei din Medgidia un eveniment festiv. La manifestare au fost prezenți etnici tătari, dar și prieteni ai comunității locale. Tătarii au celebrat 25 de ani de la inființarea uniunii.

Pe lista invitaților s-au regăsit muftiul Cultului Musulman din România Iusuf Muurat, Aledin Amet subsecretar de stat și subprefectul Ersun Anefi. Momentele speciale au fost create de Corul de Illahiuri al Muftiatului. Prezent la eveniment, grupul a susținut un recital de cântece religioase.

După 25 de ani de activitate UDTTMR le-a transmis celor prezenți faptul că de-a lungul timpului etnia turco-tătară s-a bucurat de respectul deosebit din partea populației majoritare dar și din partea statului român.

Tot despre toleranță și despre modelul de conviețuire interetnică din Medgidia a vorbit și Luminița Vlădescu viceprimarul municipiului.

Printre invitați s-a aflat și subprefectul Ersun Anefi care spune că nu va uita niciodată că Medgidia este localitatea sa natală.

După un sfert de veac de la punerea bazelor primei organizații care îi reprezintă oficial în România, tătarii, doresc ca și de acum înainte comunitatea să fie una activă și consolidată.