Arhive

LA DEZBATEREA PUBLICĂ DIN MEDGIDIA S-AU ISCAT DISCUȚII CONTROVERSATE ÎNTRE ADMINISTRAŢIE ȘI CETĂȚENI

Primăria Municipiului Medgidia a găzduit o dezbatere publică în sala de şedinţe a Consiliului Local. La întrunire s-au discutat doar trei din cele patru teme propuse. Şi asta datorită faptului că un consilier local ce trebuia să prezinte informațiile necesare nu a putut ajunge la eveniment din motive de sănătate.

Dezbaterea publică a fost susținută de directorul D.G.D.P.P. Medgidia, Şi unde era nevoie, edilul orașului Marian Iordache intervenea pentru a face completări. Prima temă dezbătută a fost cea legată de regulamentul ce privește modul de organizare a pășunatului pe raza U.A.T. Medgidia.

Islazul disponibil se întinde pe 324 de hectare. Perioada în care poate fi utilizat este 1 aprilie – 1 noiembrie. Astfel, pentru a veni în sprijinul crescătorilor, reprezentanţii administraţiei susțin faptul că animalele trebuie declarate. După ce se vor face calculele necesare, dacă se va constata că sunt prea multe animale pentru spațiul existent, în perioada 1-15 aprilie va fi organizată o licitație publică.

La acest capitol, crescătorii de animale au avut şi câteva nemulțumiri.

O altă temă dezbătută a fost cea a cimituirului ortodox ce aparține municipiului Medgidia.

Când s-a ajuns la discuţiile despre cavouri, înhumări sau deshumări… sala de şedinţă a rămas fără lumină…

Evenimentul a continuat până ce problema a fost remediată. Consilierii locali însă au avut de făcut câteva comenatrii referitoare la subiectul dezbătut. Aleşii sunt de părere că regulamentul ar trebui să fie mult mai riguros.

A treia temă a vizat actualizarea taxelor locale, altele decât cele prevăzute de Codul Fiscal.

Aleșii susțin că o astfel de actualizare nu s-a mai făcut din anul 2010.
Majorarea nu se adresează însă tuturor celor ce funcționează pe domeniul public.

Un consilier susține că această majorare care de fapt a fost o rotunjire a sumelor ar trebui să vizeze tarife mai mici nu mai mari.