Jandarmul care a participat în Afganistan a primit o plachetă de onoare din partea AMVVD

Recunoașterea meritelor unui veteran jandarm în teatrele de operații, membru al AMVVD – Sucursala Constanța.

Cu ocazia întoarcerii din teatrul de operații din Afganistan a lt.col. Zamfira Marian, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, care a participat pentru o perioadă de 6 luni la misiunea NATO – Resolute Support Mission (RSM) de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane.


AMVVD – Sucursala Constanța i-a înmânat acestuia Placheta de onoare a sucursalei și însemnele asociației specifice ținutelor militare. Sucursala Constanța a fost reprezentată de Cristian Crăciun – președinte AMVVD Sucursala Constanța și lt.col. (r) Presură Marius -Daniel veteran în teatrul de operații. Prin acest gest, îi mulțumim pentru contribuția adusă la promovarea activității militarilor români în misiuni externe! Dl. lt.col. Zamfira Marian este membru al Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități – Sucursala Constanța, acesta fiind veteran în teatrele de operații conform Legii 168/2020, având la activ încă două misiuni internaționale, respectiv Misiunea de instruire a Poliției Afgane – „NATO Training Mission in Afghanistan” în perioada mai 2013 – decembrie 2013 și Misiunea ONU pentru Stabilizare în R.D. Congo – MONUSCO, în perioada 14.01.2018 – 14.01.2019.
La rândul său, acesta a înmânat președintelui Sucursalei Constanța o monedă simbolică specifică misiunii executate.


Îi urăm domnului Lt.col. Zamfira Marian, bun venit din misiune! au scris pe pagina de socializare cei de la Asociația Militatilor Veterani