Arhive

JANDARMII CONSTĂNȚENI SOLIDARI CU NATURA

171 puieţi de stejari, plantaţi de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa la 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
Este vorba despre unul dintre proiectele prin care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a celebrat Ziua Jandarmeriei. Activitatea de plantare puieți s-a desfășurat pe raza localităților Techirghiol şi Hârşova, în cadrul campaniei ,,171 de stejari pentru România”, organizată de Jandarmeria Română la nivel național.

Peste 50 de jandarmi constănţeni au fost prezenţi pe raza localităţii Techirghiol pentru concretizarea acestui demers, activitatea de plantare de puieți. Activitateaa continuat la Hârşova, cu alţi 171 de puieţi de stejar.
Oamenii legii, împreună cu prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coșa, elevi ai instituțiilor de învățământ din Techirghiol şi militari veterani au plantat 171 de puieţi de stejar, realizând că protejarea şi conservarea mediului înconjurător sunt primordiale pentru o dezvoltare armonioasă a naturii.

În cadrul activităţilor, elevii s-au familiarizat și au fost informaţi cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile specifice Jandarmeriei Române.

Sperăm că iniţiativa noastră s-a bucurat de interes şi va stimula implicarea copiilor în proiecte voluntare și sociale, iar deviza Jandarmeriei Române „Lege şi Ordine”, dar şi sloganul programulul extracurricular Şcoala Altfel -„Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, să se regăsească mai târziu în atitudinea acestora faţă de lege şi societate.

Mulţumim pe această cale, autorităţilor publice locale, Direcţiei Silvice Constanţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, precum şi Asociaţiei militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa, pentru sprijinul acordat în vederea realizării acestui proiect!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL IJJ CONSTANȚA