“171 de stejari pentru România”

În acest an, pe 3 aprilie, s-au împlinit 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Înfiinţată prin ”ofis domnesc” în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a evoluat în timp, devenind o instituţie care își asumă rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

“Aniversarea celor 171 de ani de existenţă a armei noastre coincide şi cu împlinirea a 127 ani (1 aprilie 1894) de la înfiinţarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanţa.

Până acum un an, ne aflam în mijlocul cetățenilor pentru a sărbători împreună. Realitatea are acum o altă dimensiune, una a distanțării fizice, a precauției dar și a grijii față de cei apropiați.
Ca urmare, în acest an ne-am îndreptat atenția înspre protejarea mediului înconjurător, alăturandu-ne și noi pe plan local, campaniei ,171 de stejari pentru România”.
Campania a fost inițiată la nivel național pentru marcarea zilei armei, astfel:
Peste 30 de jandarmi constănțeni au plantat joi 1.04 a.c, în curtea unității peste 70 de arbori, arbuști și pomi fructiferi, respectiv stejari, tei, platani, mahonia, salcâmi, ienupăr, paulownia și meri. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul și sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Constanța- Romsilva.

Acțiunea a avut ca scop încurajarea plantării arborilor și asigurarea protecției și conservării mediului înconjurător.

Credem în puterea exemplului și că împreună putem face mai mult pentru protejarea naturii și pentru a contribui la îmbunătățirea vieții.
Cu prilejul zilei Jandarmeriei Române și pentru că de-a lungul timpului jandarmii constănțeni au fost implicaţi în nenumărate acţiuni de donare de sânge, pe parcursul săptămânii viitoare, vom fi prezenți la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa pentru a dona sânge în scopul completării rezervelor și pentru ajutorarea victimelor unor accidente.
​Având în vedere că în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut, facem apel către toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate. Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile constănţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate.

Cu această ocazie aniversară, ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute în activitatea profesională, pe 3 aprilie vor fi avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și șapte subofiţeri.

Adresăm pe această cale sincere mulțumiri colegilor jandarmi pentru efortul depus în ultimul an, familiilor care ne-au susținut necondiționat precum și tuturor colaboratorilor și susținătorilor noștri care ne sunt permanent alături.
La mulți ani, Jandarmeriei Române!
La mulți ani, jandarmi!

au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa