JANDARMII CONSTĂNȚENI, MEREU ÎN SLUJBA CETĂȚENILOR

Îi vedem mereu pregătiți să intervină pentru noi. Umblă în fiecare zi pe străzi, întâlnesc indivizi dubioşi şi încătuşează infractori. Vorbim despre jandarmi care afirmă că misiunea lor este cea de a proteja oamenii. Însă există uneori activitatea lor este periculoasă.

Militarii execută zilnic misiuni împreună cu poliţiştii sau în patrule independente. Străbat străzile pentru a-i feri pe oameni de tâlhari sau hoți. Toate misiunile se desfășoară după reguli stricte mai ales în ceea ce priveşte folosirea armamentului din dotare. Asta înseamnă că nu pot trage când vor şi trebuie să respecte cu strictețe prevederile legale.

Deşi persoanele certate cu legea trăiesc cu impresia că jandarmii ezită să deschidă focul de teamă să nu fie anchetați ulterior, nu este chiar așa. Ori de câte ori situația a impus-o militarii au executat foc de avertisment sau chiar asupra infractorilor.

Reprezentanții IJJ Constanța vă informează că nu trebuie să vă temeți de jandarmi. Chiar și atunci când vă aflaţi într-o zonă în care aceștia acţionează şi auziţi o somaţie. Nu trebuie să intraţi în panică şi mai ales nu fugiți, pentru că puteţi deveni chiar un posibil suspect. Oamenii legii spun că în astfel de situații trebuie să rămâneţi pe loc şi ascultaţi indicaţiile militarilor, chiar dacă nu aveți nicio implicare în evenimentele care se desfășoară. Prin tact și profesionalism situaţia se clarifică și ulterior vă veți putea continua activitățile cotidiene.