BONELE CALIFICATE SUNT GREU DE GĂSIT! MAMELE NU AU CU CINE SĂ ÎȘI LASE COPIII

Alegerea unei bone competente a devenit o misiune dificilă pentru părinții din România. Asta în contextul în care persoanele calificate se găsesc destul de rar. Oficialii spun că formarea profesională este ignorată de multe femei, iar mamele nu vor să angajeze persoane neinstruite.

Mămicile din România pun accentul pe educația copiilor așa că vor să angajeze bone competente, care să se alăture familiei pentru ani buni. Doar că multe femei consideră munca de babysitter simplă și limitată și evită calificarea. Luminița are doi copii și vrea să le ofere tot ce este mai bun. A căutat pentru ei, bona potrivită, care să-i înțeleagă și să îi susțină, însă… a fost greu de găsit.

Activitățile artistice, dansul sau exercițiile de comunicare sunt puse pe ultimul loc, iar babysitterii înțeleg că munca lor este limitată la a supraveghea copilul.

Deși există cursuri de pregătire în domeniu, cererile sunt puține. Formarea profesională oferită de AJOFM Constanța este un astfel de exemplu.

Mămicile care nu găsesc bone ajung să își crească singure copiii până când vârsta le permite înscrierea la grădiniță. Asta deoarece în multe cazuri micuții au fost agresați de autointitulatele bone.

Psihologii le atrag atenția părinților să nu se gărbească și să caute personal specializat în îngrijirea copiiilor, pentru că abuzurile asupra celor mici lasă urme adânci în personalitatea viitorilor adulți.

În concluzie, specialiștii le recomandă tuturor părinților să fie foare precauți când aleg o bonă întrucât comportamentul acesteia influențează foarte mult dezvoltarea și personalitatea copilului atât pe termen scurt cât și pe termen lung.
foto: greenmomguide.com