Arhive

JANDARMII AU SURPRINS ÎN CONSTANŢA, ŞASE PERSOANE CARE AVEAU ASUPRA LOR JOINTURI ŞI 75 PACHEŢELE CU O SUBSTANŢĂ VEGETALĂ HALUCINOGENĂ

Erau „euforici”… Au crezut că au găsit „luminiţa” de la capătul tunelului… Când s-au apropiat şi-au dat seama că era de fapt girofarul de la maşina jandarmilor

Sâmbătă, 17 ianuarie la ora 22.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Tomis care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, pe strada Marcovici, a observat trei persoane care își confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 24-27 ani, au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Au fost somate, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

Asupra celor în cauză, jandarmii au mai găsit 65 pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă de culoare verde-gălbui şi un dispozitiv metalic tip grinder cu ajutorul căruia au mărunţit substanţele pentru a le folosi la prepararea ţigaretelor. Cei trei au declarat că au cumpărat „marfa” cu cinci lei/pliculeţul şi doreau să o vândă cu zece lei/bucata.

O oră mai târziu, un alt echipaj, a surprins pe strada Siretului, alte trei persoane cu vârste cuprinse între 18-22 ani, care aveau asupra lor zece pacheţele cu aceeaşi substanţă.

Jointurile, dispozitivul metalic şi pacheţelele găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

RECOMANDĂRILE JANDARMILOR
Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. De asemenea, pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.