Arhive

INVESTIȚII CU BANI EUROPENI – LICITAȚIE PENTRU UN SISTEM IT DE TELEMEDICINĂ

Ministerul Sanatatii lanseaza o licitatie pentru un sistem performant dedicat zonelor rurale unde nu exista acces la servicii specializate de ingrijire medicala.

Sistemul va asista medicul de familie in rezolvarea cazurilor medicale.
Ministerul Sanatatii vrea sa investeasca 17,6 milioane de euro intr-un sistem informatic de telemedicina care sa fie implementat la satele romanesti, bani europeni prin programul POS CCE. Sistemul pe care il are in plan ministerul vine in ajutorul medicilor de familie pentru rezolvarea cazurilor propriilor pacienti.

Cu ajutorul acestui sistem de telemedicina, in cazuri speciale, pentru rezolvare, se pot implica mai multi medici speciliasti aflati in alte locatii georgrafice. Sistemul perfomant vizeaza cinci milioane de pacienti si 10.000 de medici.

Noul sistem informatic de telemedicină va fi construit în jurul unui set de aplicații centralizate, găzduite într-un centru de date specializat, care schimbă date cu cabinetele medicilor de familie din zona vizată de proiect și cu spitalele și cabinetele medicilor specialiști incluși în proiect. În aceleași timp, sistemul este interconectat cu celelalte sisteme funcționale aflate în zona de autoritate a Ministerului Sănătății, a CNAS si a entitatilor administrative subordonate acestora.

De asemenea, trebuie să asigure interacțiunea audio/video în timp real și accesul comun la date pentru medicii asociați evenimentului în vederea acordării unei a doua opinii medicale.

Pentru a participa la aceasta licitatie organizata de Ministerul Sanatatii, participantii trebuie sa aiba o cifra de afaceri globala in ultimii trei ani de 10 milioane de lei. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente este 24 aprilie.