INSPECTORUL ŞCOLAR GENERAL S-A ÎNTÂLNIT CU PĂRINȚII ȘI CADRELE DIDACTICE DIN MEDGIDIA

Medgidia a găzduit întâlnirea inspectorului şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, cu directorii și profesorii. Persoanele care s-au înscris la audiențe l-au informat pe șeful ISJ despre problemele pe care le întâmpină atât instituțiile de învățământ cât și părinții elevilor. Inspectorii şcolari din cadrul fiecărui departament au notat necesitățile instituților de învățământ. Primul înscris la audiențe a fost un învățător din cadrul Școlii Gimnaziale Constantin Brâncuși care are o problemă mai puțin întâlnită. Învăţătorul Eugen Neamţu a reclamat faptul că de câteva zile părinții nu își mai aduc elevii de clasă pregătitoare la școală și astfel nu își poate susține orele. Cazul cadrului didactic era cunoscut și se află în atenția Inspectoratului Școlar Județean.

Cu 11 ani vechime în învăţământ, dintre care şapte petrecuţi la şcolile din Viile şi Carasu, iar alţi patru la şcoala din Medgidia, învăţătorului i s-a desfăcut contractul individual de muncă anul trecut. Motivul? Numeroase abateri şi întârzieri care din punctul de vedere al inspectoratului denotă lipsă de profesionalism. Dascălul a atacat în instanţă decizia şi a câştigat procesul la Tribunalul Constanţa, astfel că a fost repus în drepturi.

A urmat audierea unui grup de profesori de la Şcoala Constantin Brâncuși, în numele cărora a vorbit directorul Şicu Zişan.

Directorul unității de învățământ susține că școala pe care o conduce a avut de suferit din cauza învățătorului.

La audiență s-au prezentat și doi dintre părinții elevilor care l-au avut ca dascăl pe Eugen Neamțu. Unul dintre aceștia a acceptat să discute cu echipa Alpha Media.

Răducu Popescu a ascultat nemulțumirile tuturor celor prezenți, iar concluzia este că Inspectoratul Școlar Județean va continua ancheta.

Și cadrele didactice de la alte instituții de învățământ au discutat cu șeful ISJ despre problemele pe care le întâmpină. Ulterior, inspectorul școlar general Răducu Popescu
a susținut o videoconferință cu reprezentanţii Liceului Teoretic din Cobadin. Aceștia au solicitat alocarea unui microbuz şcolar, construirea unei săli de sport, dar şi necesitatea unei şcoli noi în satul Viişoara.

Vizitele și întâlnirile în teren dintre conducerea ISJ, profesori și părinți au ca principal scop îmbunătățirea sistemului educațional.

Răducu Popescu a mai spus că dorește să fie cât mai des în mijlocul cadrelor didactice. Asta pentru a le cunoaște problemele şi mai ales pentru a găsi cele mai potrivite soluţii de rezolvare. Inspectoratul Școlar Județean ține legătura în permanență și cu reprezentanții autorităţilor locale care pot oferi sprijin și se implică de cele mai multe ori în rezolvarea problemelor de ordin administrativ.