Arhive

Întâlnirea reprezentanților ACoR cu ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației

Delegația Asociației Comunelor din România (ACoR), din care au făcut parte: Emil DRĂGHICI, președintele ACoR; Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR și Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR, recent, a avut o întâlnire cu ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, CSEKE Attila-Zoltán.

„A fost mai mult decât binevenită această întâlnire, acum în debutul finanțărilor, atât din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și din Programul Național Anghel Saligny. Am solicitat creșterea bugetului fondului local alocat în PNRR, lucru care nu poate fi realizat, dar pe complementaritate pot fi accesate alte investii pentru comune. Programul va debuta în Martie cu accesare finanțare din Aprilie, tot procesul privind accesarea măsurilor va fi pe platforma online. În cadrul Programului Național Anghel Saligny vor fi menținute plafoanele minime și va intra pe finanțare și componenta de gaze.

Așadar, trebuie sa fim pregătiți pentru accesarea finanțărilor cu proiecte mature și din sfera direcțiilor de dezvoltare ale Comisiei Europene privind energia verde, digitalizare și Green deal”.

a declarat în urma întâlnirii Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, primarul comunei Sadu și președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR

Pentru mai multe informații accesați: https://www.acor.ro