INSTITUŢIA AVOCATUL POPORULUI VINE ÎN SPRIJINUL CETĂŢENILOR DIN MEDGIDIA

Reprezentanții Biroului Teritorial al Instituției Avocatul Poporului Constanța au poposit la primăria municipiului Medgidia. Şi asta pentru a găsi soluții la problemele cetățenilor. Un atu pe care îl au oamenii care solicită sprijinul instituției este faptul că beneficiază de servicii gratuite.

Cetățenii care reclamă abuzuri din partea autorităților administrative s-au trezit dis de dimineață și-au pregătit actele necesare și au venit în audiență. Cu probleme diverse oamenii și-au așteptat rândul pentru a vedea verdictul sau sfaturile pe care le pot primi din partea specialiștilor. Oamenii trebuie să știe că pot apela la Avocatul Poporului lunar, fără a li se percepe vreo taxă.

Dacă problema este mai veche de 1 an de zile, autoritatea nu se mai poate implica. Oamenii sunt sfătuiți să facă cereri şi să păstreze bonul de recomandată sau confirmare de primire. În cazul în care Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților nu le comunică un răspuns în termen de 30 de zile privind stadiul de soluționare al dosarului, emiterea deciziei de validare sau emiterea titlului de plată, se pot adresa Avocatului Poporului pentru a le veni în ajutor.

De asemenea expertul coordonator a relatat faptul că dreptul de propritate privată este frecvent încălcat de primării și A.N.R.P. prin asimilare și neacordare a compensațiilor la care cetățenii sunt îndreptățiți.