Arhive

CEI CARE APRIND FOCUL PENTRU GRĂTAR ÎN LOCURI NEPERMISE RISCĂ AMENZI

Fie că sunt zile de sărbătoare sau doar weekend locuitorii din Medgdia încing grătarele pe unde vor… În fața blocului sau pe spațiile verzi pentru mulți nu contează. Ceea ce nu stiu mulţi cetăţeni care obisnuiesc să facă ocazional grătar în faţa blocului, este faptul că acest lucru este interzis prin lege, iar cei prinşi in flagrant riscă amenzi usturătoare.

Legea picnicului arată că activitatile de picnic se desfașoară doar în locuri special amenajate. Administraţia publică din Medgidia a amplasat în parcul din zona Intim cinci grătare.

Totodată, pentru ca tabloul de picnic să fie complet, au fost amplasate mese şi bănci unde oamenii pot degusta în tihnă preparatele, ori de câte ori doresc să ia masa în aer liber. De asemenea se mai pot amplasa grătare şi în zona pătrăţel a Stadionului Iftimie Ilisei. Ce riscă cetățenii care nu respectă legea?

Legea reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unitatilor administrativ-teritoriale. Aceasta are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului și asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.