ÎNSCRIERI PENTRU CLASA PREGĂTITOARE

Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau direct în clasa I pentru anul şcolar 2015 – 2016. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a prevăzut 305 clase pregătitoare, cu zece mai multe faţă de anul trecut şi 306 clase I. Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unităţi de învățământ pot fi consultate la sediul şcolii respective sau pe site-ul ISJ Constanţa.

Unităţile şcolare trebuie să afişeze programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor şi criteriile de departajare. Între 11 şi 20 februarie, se vor desfăşura Zilele Porţilor Deschise prilej pentru părinţi şi copii să viziteze şcolile, să ia contact cu activităţile claselor pregătitoare şi să poarte discuţii cu personalul unităţilor de învăţământ.

Ulterior, între 16 februarie şi 6 martie, părinţii vor completa cererile tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa I. Listele cu elevii înmatriculaţi, situaţia locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în perioada 13 – 14 martie. Copiii de şapte ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015 se pot înscrie direct în clasa I.

Părinţii pot depune cererile de înscriere în anul şcolar 2015 -2016 în perioada 16 februarie – 6 martie, la şcoala de circumscripţie. În perioada 17 – 27 martie, vor depune solicitările de înscriere cei care doresc înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie.