Arhive

ÎNSCRIERI LA FESTIVALUL „TINERE SPERANȚE” DE LA MEDGIDIA

La finalul lunii mai, Medgidia va fi animată de glasurile participanților la Festivalul de Muzică Ușoară și Populară „Tinere Speranțe”. Ajuns la ediția cu numărul IV evenimentul estr programat în perioada 23 – 24 mai. Concursul este organizat de Primăria Municipiului Medgidia, prin Serviciul Cultură.

Ca în fiecare an, festivalul are în vedere promovarea tinerilor și copiilor talentați din țară. Organizatorii spun că vizează interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Concursul are în componență două secțiuni divizate pe categorii de vârstă:

SECȚIUNEA MUZICĂ UȘOARĂ:
– Categoria 6 – 8 ani
– Categoria 9 – 11 ani
– Categoria 12 – 14 ani
– Categoria 15 – 18 ani

SECȚIUNEA MUZICĂ POPULARĂ:
– Categoria 6 – 8 ani
– Categoria 9 – 11 ani
– Categoria 12 – 14 ani
– Categoria 15 – 18 ani

Și în acest an organizatorii își doresc să promoveze muzica românească. Astfel, la categoriile de vârstă 6 – 8 ani și 9 – 11 ani vor fi prezentate numai melodii românești. Iar la categoriile 12 – 14 ani și 15 – 18 ani în secțiunea „muzică ușoară” piesa interpretată poate fi atât din repertoriul național cât și internațional.

Înscrierea la festival se poate face până pe data de 30 aprilie 2015.

Juriul festivalului va fi format din personalități ale muzicii ușoare și populare românești. Se vor puncta calitățile vocal – interpretative; prezența scenică; autenticitatea costumelor populare; valoarea și dificultatea repertoriului; originalitatea interpretării precum și repertoriul adecvat vârstei.