Complexul Sportiv „Cimentul” ar putea intra în proprietatea Municipiului Medgidia

Consiliul Local Medgidia, reunit în ședință extraordinară, luni 28.12.2020, l-a mandatat pe edilul, Valentin Vrabie, în calitate de ordonator principal de credite, să îndeplinească toate formalitățile necesare cumpărării, prin negociere directă, a imobilelor Complexului Sportiv aflat în zona de est a municipiului Medgidia.

“A fost o bază sportivă bijuterie a Medgidiei care acum se află în paragină. Nevoia de infrastructură sportivă în orașul nostru este mare, ar fi fost păcat să o lăsăm pe mâinile rechinilor imobiliari, să fie distrusă. Regret că baza de la IMUM am scăpat-o, măcar pe aceasta să o recuperăm. A fost construită de părinții noștri prin anii ’60. Este o infrastructură sportivă necesară pentru sportivii noștri cu atât mai mult cu cât sportul în Medgidia s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, avem peste 1.000 de copii care practivă sport. Până în vara anului 2021, baza Cimentul va fi dată în funcțiune. După reabilitare, acolo se vor desfășura multe activități sportive, iar copii vor avea condiții foarte bune”, ne-a spus astăzi primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, după ședința Consiliului Local Medgidia.

Complexul este format dintr-un teren intravilan de 108 mp, un teren de 30.677 mp, vestiarele – 542 mp, o anexă de 30mp, un stadion de fotbal de 16.587 mp și unul de handbal – 2.319 mp.

Alocarea sumei privind prețul final stabilit în urma negocierilor și mandatarea primarului să semneze documentele de vânzare-cumpărare vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

Imobilul ”Stadion” se află, în prezent, în proprietatea CRH România SA, iar acesta este dispus să înceapă negocierile în vederea vânzării.

sursa foto: ZiarulAmprenta