Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu polițiști locali, au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe strada Nuferilor din orașul Ovidiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Grădina au efectuat semnal de oprire unui autoturism, care circula pe DJ 222, dinspre localitatea Grădina către Târgușor. Întrucât persoana care conducea nu s-a conformat semnalelor regulamentare ale polițiștilor, aceștia au plecat în urmărirea autoturismului în cauză, până în zona Cheile Dobrogei, unde persoanele au coborat din vehicul și au încercat să fugă. Acestea au fost somate să se oprească, însă nu s-au conformat, moment în care unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri în plan vertical, reușindu-se astfel imobilizarea acestora. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de o tânără, de 22 de ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 05.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 41 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.