Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada 1 Mai din comuna Ostrov, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis.

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 20.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Șerban Vodă din comuna Ciobanu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391, în satul Negrești. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta avea permisul de conducere anulat și se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Activități preventive desfășurate de polițiști

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat activități informative pentru prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe și din autoturisme.

Acțiunea a avut loc în municipiul Constanța, iar polițiștii au discutat cu cetățenii despre metodele de limitare a posibilităţilor de acces la bunurile lor de valoare de către persoane necunoscute.

Astfel, oamenii au fost sfătuiți să încuie ușa locuinței chiar și atunci când sunt acasă, să monteze, dacă este posibil, un sistem de alarmă în locuinţă și să nu primească persoane străine, indiferent de pretextul invocat de acestea.

O altă recomandare a polițiștilor este ca cetățenii să evite discuțiile cu vecinii sau cunoscuții despre bunurile de valoare pe care le deţin în locuinţă şi să nu furnizeze informaţii referitoare la perioada în care vor lipsi de la domiciliu în timpul concediului. Totodată, conducătorilor auto le-au fost înmânate flyere cu recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.