ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR CU PROBLEME ŞI ÎN ORAŞUL NĂVODARI

Început de an școlar cu probleme din cauza lipsei manualelor pentru elevii claselor I și a II-a. Remus Pricopie a promis manuale digitale, însă Ministerul nu le-a asigurat nici măcar pe cele vechi. La Năvodari însă, autorităţile locale le-au venit în ajutor copiilor cu rechizite.

Problemele din sistemul de învățământ au fost simţite acut de elevii claselor I și a II-a care în prima zi de şcoală nu au avut manuale. Copiii vor învăța după fișe la început, iar la clasa a II-a după manuale vechi, asta deși au programă nouă. Este doar o altă eroare dintr-un lung șir de greșeli comise de Ministerul Educației Naționale. De partea cealaltă, autoritățile locale din Năvodari compensează lipsa manualelor cu rechizite pentru elevi.

La fel ca în anii precedenți de când a fost ales primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, s-a asigurat că preșcolarii, școlarii și elevii de liceu din localitate sunt așteptați cu rechizite și ghiozdane în prima zi de școală.

Elevii au fost încântați de rechizitele primite, mai ales că o parte semnificativă dintre părinți nu și-ar fi putut permite cumpărarea lor.

Directorul Școlii nr. 2 din Năvodari speră că și în acest an va putea asigura întreg necesarul de manuale.

La final, reacția elevilor arată că anul școlar și-a reintrat cu adevărat în drepturi.