APROXIMATIV 600 DE MILITARI AU DESFĂȘURAT EXERCIȚII TACTICE CU TRAGERI DE LUPTĂ

Desfășurare impresionantă de forțe în Poligonul Capu Midia. În prezența ministrului Apărării, Mircea Dușa, Forțele Aeriene au participat cu tehnică de rachete și artilerie antiaeriană, alături de Forțele Terestre. Aproximativ 600 de militari au desfășurat exercițiile tactice cu trageri de luptă. Din cauza rachetelor, vegetația uscată din zonă a luat foc, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină.

Spectacol tehnico-tactic oferit de Forțele Terestre și Aeriene sub atenta observație a ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa. Militarii au desfășurat exerciții tactice cu trageri de luptă. Forțele Aeriene au participat cu tehnica de rachete Volhov și Hawk. Scopul a fost combaterea unei rachete țintă cu două rachete sol-aer.

Lansarea rachetelor a făcut ca vegetația uscată din zonă să se aprindă, la fel ca la fiecare exercițiu de acest gen. Chiar dacă la început flăcările erau de mici dimensiuni, odată cu fiecare minut trecut, fumul a devenit din ce în ce mai gros, scenariul fiind parcă desprins dintr-o scenă de război.

Forțele Terestre au continuat demonstrația de forță prin sistemul de rachete antiaeriene OSA-AKM și CA-95, cu scopul de a doborâ un avion țintă cu două rachete sol-aer.

Desfășurarea de forțe și nici incendiul nu i-au captat prea mult atenția lui Mircea Dușa, ministrul fiind mai preocupat cu telefonul mobil. După exercițiile tactice a urmat o expoziție de tehincă militară, în cadrul căreia ministrul Apărării le-a testat cunoștiințele militarilor.

Mircea Dușa a explicat rolul exercițiilor din Poligonul Capu Midia.

Viața de militar nu este deloc ușoară, mai ales când ești o reprezentantă a sexului frumos. Mirela face parte din batalionul Conducere Automatizată și spune că orice sacrificiu merită dacă ai parte la final de satisfacții.

Tragerile de luptă la Poligonul Capu Midia se desfășoară anual.