INCENDIU LA BLOCUL 3 TINERET DIN MEDGIDIA [VIDEO]

În jurul orei 2:00, pompierii ISU Dobrogea au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul că în blocul 3 TINERET, situat pe strada Plevnei din Medgidia, este foarte mult fum pe casa scării. Din primele momente salvatorii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 3 SMURD B, 1 descarcerare, 1 autospecială transport victime multiple și 3 ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță.

De asemenea, la nivelul Spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenție și au fost evacuați toți locatarii blocului, 25 adulți și 2 copii.

Au fost transportate la spital 5 persoane: 1 barbat cu arsuri pe față și la membrele superioare, 2 persoane intoxicate cu fum dar conștiente, 2 femei care au suferit atac de panică.

In total, în bloc au fost aproximativ 40 de persoane, din care 25 adulți și 2 copii au fost evacuați de către echipajele de intervenție.

Pompierii ISU Dobrogea spun că incendiul s-a manifestat la 2 garsoniere de la etajul 2 al blocului (P+3). Încăperile aveau depozitate materiale textile și mase plastice, pe o suprafata de aproximativ 40 mp. Holul blocului, pe o suprafață de 10 mp si alte 12 garsoniere au fost afectate de fum si apă. Persoanele evacuate au fost cazate de către primărie la un hotel din Medgidia.

Intervenția s-a încheiat la ora 05:43.