Arhive

ÎN ȘEDINȚA DE CONSILIU MAJORAREA PLAFONULUI S-A APROBAT DOAR PENTRU DOUĂ LUNI

În cadrul ultimei ședințe extraordinare a Consiliului Local Constanța a fost aprobată majorarea plafonului până la care se acordă subvenție la încălzire. Aleşii au avut de votat 14 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

O parte din proiectele supuse la vot au fost:

PROIECTE AFLATE PE ORDINEA DE ZI:
Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului municipal Constanţa pe anul 2014; Proiect de hotărâre privind aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, în ceea ce privește măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece; Proiect de hotărâre privind aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiilor şi persoanelor singure care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat, lemne de foc, energie electrică sau butelii GPL pentru sobe; Proiect de hotărâre privind aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Construire blocuri de locuinţe destinate chiriaşilor evacuaţi din locuinţele retrocedate şi lucrări tehnico-edilitare; Alte proiecte de hotărâre privind asigurarea cofinanţării obiectivelor de investiţii pentru construirea mai multor drumuri publice.

După îndelungi discuții privitoare la ajutorul de încălzirea termică, la ultima întâlnire a aleșilor Constanței, s-a votat „cu jumătăți de măsură”. Astfel, primarul Radu Mazăre a precizat că subvenţia este valabilă doar pentru lunile noiembrie şi decembrie 2014. În ceea ce privește ajutorul pentru primele luni ale anului 2015, situația este mai complicată. Asta deoarece nu se ştie dacă Primăria Constanţa va mai avea sau nu acţiuni la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime.

Persoanelor care primeau subvenţie să plătească cu 10% mai puţin li se vor adăuga cei care câştigă 1.800 de lei pe membru de familie sau 2.100 de lei în cazul persoanelor singure. Beneficiarii sunt aşteptaţi la sediile administraţiei locale pentru a-şi depune documentaţia în vederea primirii sprijinului financiar.