Arhive

ÎN MUNICIPIUL MEDGIDIA TIMPUL STĂ ÎN LOC?!

Suntem dependenți de timp! Îl verificăm oriunde și oricând, iar pentru asta, ar trebui să ne vină în ajutor și ceasurile stradale. Deși sunt amplasate în patru zone importante, la Medgidia orologiile nu mai funcționează. Și dacă nu ar exista telefoane mobile sau ceasuri de mână oamenii ar trăi cu impresia că timpul stă în loc.

De câteva zile în centrul municipiului se lucrează de zor la spațiul verde din Piațeta Decebal și la reabilitarea parcului de la Poștă. Un motiv de mândrie al acestor zone au fost ceasurile stradale care aveau menirea să-i orienteze în timp pe cetăţeni. Din păcate, de multă vreme acele ceasornicelor nu s-au mai mișcat spre nemulțumirea cetățenilor. În plus în zona Poştei fântâna arteziană nu a mai funcţionat de ani buni.

În zona de Nord a oraşului există alte două ceasuri pentru care timpul s-a oprit în loc. Oamenii spun că după ultima reparație, acestea au funcționat destul de puțin. Și dacă înainte orologiile îi orientau pe angajații fostei fabrici IMUM acum ar fi necesare pentru cetățenii care tranzitează zonele sau se plimbă prin parc.

Datorită faptului că ceasurile stradale nu mai funcţionează, oamenii se bazează pe propriile dispozitive de măsurare a timpului. Autoritățile locale promit însă că acestea vor fi reparate.

Se zice că marile oraşe sunt cele care dau ora exactă… Locuitorii Medgidiei spun că vremurile în care ceasurile funcționau sunt pline de amintiri și de realizări administrative. Și dacă timpul a stat în loc cetățenii se întreabă: OARE ceasurile arată cât de în urmă a rămas întregul oraş?