În județul Constanța continuă CAMPANIA de ajutorare a victimelor seismelor din Turcia

Constănțenii s-au implicat în campania de ajutorare a persoanelor afectate de cutremurele din Turcia și au donat alimente, haine şi alte bunuri de strictă necesitate. Gestul lor a fost apreciat de consulul general al Turciei la Constanţa, Emre Yurdakul, care a transmis un mesaj de mulțumire: ”Imediat după cutremurul devastator, întreaga comunitate locală, prietenii noștri români ne-au contactat și ne-au întrebat cum ne pot ajuta. Cetățenii turci din Constanța, comunitatea de etnici locali, oamenii de afaceri, prietenii noștri români s-au mobilizat și pachetele cu ajutoare au început să sosească. Mulțumim încă o dată tuturor pentru solidaritatea manifestată”.

La Constanța, donațiile constând în haine de iarnă, pături, generatoare sau alimente neperisabile pot fi duse la punctul de colectare aflat pe strada Industrială, în apropierea fabricii de ulei, între orele 10.00 și 17.00.

Și la Mangalia, se strâng ajutoare în foaierul Casei de Cultură. Începând de astăzi, toți cei care doresc să facă donații sunt așteptați la Casa de Cultură, în intervalul orar 08:00 –14:00, iar programul poate fi extins, în funcție de solicitări.

O campanie de ajutorare a sinistraților este derulată de Muftiatul Cultului Musulman din România.

La Constanța, ajutoarele pot fi duse la sediul Muftiatului din Constanța, de pe strada Bogdan Vodă, nr 75, iar la Medgidia, bunurile donate sunt colectate la Geamia Abdul Medgeed, de luni până vineri între orele 08:00 și 13:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul 11:00-13:00.

Donațiile în bani pot fi făcute în două conturi puse la dispoziție de Muftiatul Cultului Musulman:

Cont RON: RO08BREL0002001798030101

Cont EURO: RO94BREL0002001798030202