ÎN GOANA DUPĂ PREŢURI MICI LA CAUCIUCURI, MULŢI ŞOFERI UITĂ DE SIGURANŢĂ

Verificarea unei anvelope second hand într-un service autorizat se face corect, cu tehnică. Orice operaţiune este asistată de computer. Toţi parametri sunt analizaţi şi nimic nu scapă neobservat. Şi asta pentru că siguranţa este pe primul loc. Din păcate, puţini şoferi apelează la un service atunci când decid să îşi schimbe anvelopele de sezon.

Potrivit Codului rutier, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii de la 1 noiembrie, aşa cum spune legea în alte ţări din Uniunea Europeană. Însă cu anvelope de iarnă trebuie echipat orice autovehicul care circulă pe un drum acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. Din păcate nu toți șoferii aleg siguranța. Ei caută un preț mai mic atât la cumpărare cât și la montarea cauciucurilor. Reprezentanții service-urilor auto le reamintesc şoferilor că siguranţa în trafic este cea mai importantă .

Diferențele de preț între anvelopele noi și cele uzate sunt consistente. Totuși, anumite service-uri oferă o reducere de preț însoțită de garanție și echiparea autoturismului dacă se achiziţionează cauciucuri noi.

În decursul anilor oamenii au devenit tot mai conștienți referitor la importanța respectării recomandărilor pentru sezonul rece. Însă mai sunt și persoane care ignoră recomandările oamenilor legii. Reprezentanții Poliției Rutiere le reamintesc că nerespectarea legii se sancţionează corespunzător.