ÎN CONSTANȚA RATA ȘOMAJULUI ESTE MAI SCĂZUTĂ DECÂT MEDIA PE ȚARĂ

Tot mai mulți oameni sunt în șomaj și se plâng că nu au locuri de muncă. Sunt foarte mulți tineri proaspăt ieșiți de pe băncile facultății care nu își găsesc de lucru. Dar sunt și foarte mulți oameni cu ani de munca în spate care sunt scoși mult prea devreme în șomaj.

Direcția de Statistică din Constanța a anunțat că la sfârșitul lunii iunie a anului 2014 au fost înregistrați 9839 șomeri. Din acest total 48% sunt femei.
În luna iunie a acestui an, au fost cu 506 șomeri mai puțini decât în luna mai şi comparativ cu aceeași lună a anului trecut sunt cu 251 mai puțini.

În prezent aproximativ 3400 de oameni primesc indemnizație, iar restul de 6300 de someri nu sunt indemnizați.

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 15.672 locuri de muncă. Dintre aceste la Constanţa sunt disponibile doar 265 de joburi.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1002 locuri de muncă, în timp ce pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrătorii necalificaţi există14.670 locuri de muncă.

Persoanele interesate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa situată pe strada Lacului nr. 14 sau pot apela numărul de telefon 0241-481 531