Arhive

ÎN 2014 AU SOSIT ÎN PORTUL CONSTANŢA APROXIMATIV 70.000 DE PASAGERI

În portul Constanța a avut loc o reuniune organizată de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” împreună cu Autoritatea Naţională pentru Turism. Principala temă dezbătută a fost „Rolul Portului Constanţa în contextul dezvoltării turismului”.

Cu ocazia sosirii în Portul Constanţa a navei maritime de pasageri MSC Orchestra, s-a vorbit despre bilanțul turismului de anul acesta

Creșterea se datorează atât promovării pe care o face România, cât şi creșterii calității serviciilor de turism. Un plus a fost dat şi agențiile de turism care și-au diversificat pachetele. Cu ce ajută navele de croazieră venite în Portul Constanța?

În baza unui calcul estimativ dacă cei 65.000 de turiști veniți până în acest moment, au cheltuit 100 de euro, însemna că suma lăsată pe teritoriul României este de șase milioane 500 de mii de euro. Banii aduc plus valoare atât la bugetul național cât și la cel local. Turiștii sosiți cu nava de croazieră Orchestra s-au declarat încântaţi de România

Reprezentanții portului spun că în fiecare an s-a înregistrat o creștere între 20-25% a naveloe de pasageri care au poposit la Constanţa. Ar mai fi de meniţionat faptul că terminalul portului are capacitatea totală de un million de pasageri pe sezon.