Arhive

„FESTIVALUL DE ARTĂ CULINARĂ” ORGANIZAT LA CUMPĂNA, UN ADEVĂRAT FESTIN

Cele mai pricepute femei de origine turcă au preparat delicatese tradiționale. Toate bunătățile au fost așezate pe mese la „Festivalul de Artă Culinară” găzduit de comuna Cumpăna. Evenimentul se află la a IX- a ediție și este organizat de Uniunea Democrată Turcă din România.

În concurs au intrat circa o sută de preparate culinare pregătite de doamnele de etnie turcă venite din: Constanţa, Tulcea, Bucureşti, Cernavodă, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Hârşova, Măcin, Babadag şi Cumpăna. Coordonatorul  evenimentului, susține că festivalul se organizează anual cu scopul de a promova bucătăria turcească.

Bucătăresele iscusite au venit cu cele mai delicioase produse care au fost transmise de-a lungul anilor de la mama la fiică.

La festival au avut loc și câteva momente artistice.

Membrii juriului au trecut pe la fiecare masă și au punctat fiecare preparat.

În urma jurizării, pe primele locuri la secţiunea – bucătărie tradiţională s-au clasat: filiala UDTR Cumpăna, urmată de cea din Cernavodă şi de cea din Hârşova.