ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI ESTE GĂZDUITĂ DE BISERICA SF. AP. PETRU ȘI PAVEL

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a ajuns la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia. Veche de peste 300 de ani opera religioasă o întruchipează pe Fecioara Maria. Oamenii spun că aceasta a produs nenumărate minuni și vindecări de boli. În semn de mulțumire, mulți dintre cei vindecați, au prins de icoană diferite podoabe sau daruri care sunt păstrate și astăzi ca mărturie a milostivirii și bunătății lui Dumnezeu.

O primă minune a icoanei este aceea legată de însăși pictura sa. Când a fost recuperată, doar ochii Maicii Domnului se mai vedeau pe bucata de lemn. Restul culorilor erau înnegrite. Preoții au chemat pictori pricepuți să o recondiționeze, dar nimeni nu a reușit să facă acest lucru. În chip uimitor, icoana s-a curățat de la sine și și-a recăpătat strălucirea de odinioară. De atunci, mii de credincioși își găsesc alinarea în prezența obiectului de cult.

Dis de dimineață, la Medgidia, credincioșii au mers în număr mare la biserică. Cu toții s-au rugat si au aprins lumânări. Oamenii au venit cu gândul că Sfânta Fecioară Maria le va îndeplini dorințele.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va rămâne la Medgidia timp de o săptămână. Preoții îi invită pe credincioși la biserica din centrul orașului și totodată îi roagă să manifeste răbdare și credință, să nu se îngrămădească sau să dea frâu liber ispitelor care ar transforma evenimentul într-o îmbulzeală generală.