Arhive

I.S.U. ADUCE LA CUNOȘTINȚĂ OAMENILOR REGULILE DE COMBATERE ȘI MĂSURILE DE PROTECȚIE ÎN CAZUL PRODUCERII UNOR CALAMITĂȚI NATURALE

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, avertizează populația privitor la cazurile speciale în care catastrofele naturale doboară puterea omenească. Specialiștii spun că dacă oamenii se informează vor fi mai pregătiți pentru a face față unor astfel de situații.

În condițiile în care majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, I.S.U. aduce la cunoștință populației câteva moduri în care poate reacționa în fața unor astfel de cazuri nedorite. Specialiștii spun că se pot reduce semnificativ pierderile de vieți omenești, și de asemenea se pot limita și pierderile de bunuri materiale.

În acest sens I.S.U. Dobrogea reamintește cetățenilor următoarele reguli de combatere și măsuri de protecție în cazul producerii de calamități naturale:
-Păstrați-vă calmul;
-Ascultați mesajele transmise de posturile naționale de radio și televiziune;
-Nu dați crezare zvonurilor;
-Nu creați panică;
-Respectați indicațiile autorităților.

În cazul unui cutremur, oamenii sunt rugați să nu părăsească clădirea pe timpul cutremurului. În acele momente ei trebuie să se adăpostească sub o grindă, toc de ușă solid, birou sau masă rezistenă etc. În nici un caz nu trebuie să folosească liftul! În cazul în care cetățenii se află pe stradă, trebuie să se îndepărteze de clădiri și cabluri electrice. Când sunt în aer liber trebuie să se adăpostească sub un paravan pentru a se proteja de căderile unor părți de construcție. Dacă sunt în mașină trebuie să oprească autovehiculul la distanță de construcții și cabluri electrice, fără a părăsi interiorul acestuia.