Arhive

I.J.J. CONSTANȚA ŞI-A SERBAT ZIUA ALĂTURI DE REPREZENTANŢII MASS-MEDIA

Inspectoratul de Jandarmi Județean – Constanța și-a serbat ziua alături de jurnaliști. Ca și în anii precedenți militarii au organizat cupa presei, iar jurnaliştii au fost invitați în poligonul de tragere. .

Ziua de celebrare a Inspectoratului Județean de Jandarmi este 26 iulie. Aşa că până la momentul festiv mai marii instituţiei au invitat juraliștii dormici de a învăța tehnicile corecte de tragere cu arma în poligon. Evenimentul a fost precedat de o reuniune unde s-a vorbit pe scurt despre istoricul Jandarmeriei, și etapele prin care a trecut de-a lungul timpului.

Jandarmeria din Constanța a trecut printr-o serie de schimbări. A avut mai multe denumiri; a facut parte din Brigada 1 Jandarmi Constanța căreia i se subordonau încă 5 județe: Tulcea, Brăila, Galați, Călărași și Ialomița. Mai târziu a devenit Brigada in Comandament teritorial de Jandarmi şi a avut în subordine mai puține județe. Din anul 2003 instituţia poartă denumirea de Inspectoratul de Jandarimi Județean Constanţa. După acest mic istoric, jurnaliștii au mers în poligon unde mai întâi li s-a făcut instructajul.

Chiar dacă unii aveau emoții pentru că ţineau pentru prima dată în mână o armă, iar alții erau obișnuiți, cu toții s-au descurcat foarte bine.

Cu sau fără experiență jurnaliștii au făcut față cu brio .

La final toți au primit diplome și premii. ( să se termine