Arhive

HOTELIERII CONSIDERĂ CONTROALELE DIRECȚIEI ANTIFRAUDĂ ABUZIVE

Hotelierii cer anularea controalelor Direcției Antifraudă, pe care le consideră abzuzive şi despre care spun că ar putea duce la închiderea unităților turistice pentru o lună sau trei luni în plin sezon.

Argumentul cel mai important al hotelierilor este că, pentru o abatere minoră, cauzată probabil de neglijența unui angajat, activitatea unităţii poate fi suspendată.

Președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a avertizat, vineri, că unitațile turistice ar putea să nu se mai deschidă din cauza stării tensionate, cauzate de aceste controale.

Hotelierii le-au cerut sprijinul parlamentarilor constănțeni pentru o interpelare care să ducă la anularea actului normativ în cauză.

Vă reamintim că inspectorii Antifraudă au închis, recent, zeci de localuri în toată ţara, inclusiv la Constanţa, din cauză că acestea nu emiteau bonuri fiscale, sau aveau alte nereguli asemănătoare.

Mai mult, Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism – organism guvernamental – a catalogat, şi ea, în acelaşi mod, acţiunile recente ale inspectorilor Antifraudă. Ea a adăugat că, pentru a reglementa cu adevărat problema banilor în numerar din casele de marcat ale societăţilor comerciale, se impune reglementarea bacşişului – fie prin includerea acestuia pe nota de plată, fie în altă modalitate.
sursa: radioconstanta.ro