Arhive

HANDBALIȘTII CONSTĂNȚENI AU DEMONSTRAT CĂ SUNT ÎN CONTINUARE CEI MAI BUNI DIN ȚARĂ

Handbal Club Municipal Constanța a cucerit la Brașov, a patra Supercupă a României din istoria clubului după ce au învins cu 24-21 vicecampioana României, Știința Bacău. A fost o victorie superbă, care a demonstrat, încă o dată, faptul că iubitorii handbalului și sportului din Constanța pot fi mândri de acești jucători.

După succesele din 2008, 2011 și 2013, HCM recidivează și în 2014, chiar dacă de această dată erau puțini cei care ar mai fi mizat pe un succes al multiplei campioane a României. Neplătiți de luni de zile din cauza unei decizii controversate a Curții de Conturi, handbaliștii constănțeni au arătat o extraordinară tărie de caracter, demonstrând înainte de toate că au o carte de vizită de apărat. Fără șase jucători față de lotul care a reluat pregătirile în această vară, Bogunovic, Kedzo, Humet și Angelovski, plus accidentații Popescu și Cristescu, HCM a făcut un meci foarte bun împotriva unei echipe care se anunță principala favorită la titlu dacă HCM nu va avea puterea financiară de a continua.
Bacăul a condus în doar două rânduri pe tabelă, 2-1 și 6-5, HCM-ul fiind mereu în avantaj de unul sau două goluri. Antrenorii Zvonko Sundovski și Marko Isakovic au mizat în special pe o apărare foarte bine organizată, iar aceasta a fost în final și cheia unei victorii care va rămâne în istorie mai ales datorită situației speciale în care a fost obținută.

Căpitanul Laurențiu Toma a dus HCM-ul pentru prima oară la un avans de trei lungimi în min. 23, 10-7, arătând că HCM a venit la Brașov decisă să învingă, iar la pauză constănțenii aveau un ecart de două goluri, scor 13-11.

Echipa din Bacău au restabilit egalitatea, 13-13, dar Constanța a continuat să speculeze mult mai bine fiecare greșeală din apărarea echipei lui Mateo Garralda, iar în min. 50 Vujadinovic a dus formația de pe litoral la un avans de patru goluri: 21-17. Știința Bacău nu a avut replică, a gafat în continuare nepermis în atac, iar ultimele zece minute nu au adus nimic nou pe tabelă, HCM Constanța impunându-se cu 24-21 în fața unei săli care a apreciat, la final, puterea de luptă a unor jucători care au meritul, în cazul în care nu vor continua în aceeași formulă, de a-și fi făcut până la capăt datoria față de club.