GRUPUL SONG A PREZENTAT UN REPERTORIU BOGAT CU MELODII DIN FOLCLORUL ROMÂNESC ŞI UNIVERSAL

După festivitatea de premiere a Taberei Internaționale de Pictură, grupul SONG a destins atmosfera. Spectacolul muzical a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Medgidia. Amintind de vremurile trecute, Interpreții au prezentat un repertoriu bogat cu melodii din folclorul românesc şi universal.

Dacă facem o restrospectivă a grupului SONG, aflăm că de la inființarea sa, în cadrul Facultății de Limbi Germanice și până în 1993, când Ioan Luchian Mihale, dirijor al grupului, a încetat din viață, grupul Song a avut mereu sălile pline atât în țară cât și în străinătate la concertele sale. Și asta se datorează însuflețirei cu care interpretează un repertoriu românesc și internațional de succes.

Anul 2014 s-a dovedit însă a fi diferit. Grupul s-a reunit la inițiativa unora dintre membri și au organizat un flashmob la sfârșitul căruia mulți au înțeles că trebuie să meargă mai departe.
La spectacolul de la Medgidia, Daniel Jinga, dirijorul grupului în prezent a lipsit din motive obiective. Pentru prima dată, Cristiana IORGA i-a ținut locul. Cum a fost pentru ea?

Organizatorii speră ca aceste spectacole culturale să fie mai dese în Medgidia.

An de an, pe 15 decembrie, numeroși membri ai grupului, din diferite generații vin din țară și adesea din străinătate, pentru a se întâlni în Casa de Cultură a studenților. Toate
acestea pentru amintirea zilei de naștere a dirijorului Ioan Luchian Mihale.