ACUMULATOR DIN LEMN SUNT O METODĂ BUNĂ PENTRU CA ACUMULATORII SĂ POATĂ FI RECICLAŢI

Acumulatorii sunt greu de reciclat, uneori chiar imposibil şi constituie unul dintre factorii cei mai nocivi, atunci când sunt eliminaţi ca deşeuri. De aceea, cercetătorii au găsit soluţia. În locul litiului, va fi o fâşie din lemn placată cu un cositor şi sodiu.

Multă lume nu-și dă seama de faptul că recuperarea nu este capabilă să absoarbă deșeurile milioanelor de acumulatori care, la nivelul planetei, își găsesc soluția într-o mică măsură prin reciclare. Practic, generația ce vine se va îneca în componentele acumulatorilor.

Elementul cel mai nociv al acestor deșeuri este litiul, prezent aproape totdeauna în instalațiile de înmagazinat energie electrica.
Cercetătorii au conceput un nou tip de acumulatori, al căror suport constă dintr-o fașie foarte fină din lemn, placată cu cositor și cu sodiu în locul litiului.

Lemnul este un materal organic, foarte flexibil, ceea ce costituie un avantaj. El rezistă perfect în timp si permite cel puțin 400 cicluri de încarcare la un acumulator.
Fibrele copacilor conțin apă bogată în substanțe minerale, ceea ce înseamna că, înlocuind acest lichid cu electrolitul capabil să stocheze curent, obținem foarte simplu acumulatorul de care avem nevoie.