Arhive

ATACURILE DE PANICĂ POT ÎNCEPE FĂRĂ O CAUZĂ SAU POT FI LEGATE DE ANUMITE SITUAȚII

Atacurile de panică pot începe fără o cauză sau pot fi legate de anumite situații, cum ar fi un restaurant aglomerat sau pe stadion. Câteodată doar gândul la o situație anume poate cauza anxietate severă. Oamenii care au frecvente atacuri de panică învață să evite situațiile de care le este frică că vor declanșa un atac sau cele din care nu pot scăpa ușor dacă intervine un atac.

Atacurile de panică pot apărea la oricine, până la 75% dintre oameni pot fi susceptibili să facă o dată în viaţă un atac de panică. Mulţi descriu această criză drept cel mai urât lucru care li s-a întâmplat vreodată. Atacul de panică se manifestă prin gânduri și imagini catastrofice, apare sentimentul de lipsă de control, însoțit de convingerea că „o să am un infarct” sau „o să îmi pierd mințile!””, ceea ce intensifică senzațiile de teamă și senzațiile corporale asociate cu frică sau teamă”.

De reținut! În timpul unui atac de panică nu ți se poate întâmpla nimic rău! Este foarte important să conștientizezi că atacul de panică este pornit din interior, este o stare accentuată de frică ce poate fi stăpânită. Cu cât frica este mai mare, cu atât va deveni simptomul mai puternic.