Arhive

GREUTATEA TREBUIE SĂ FIE CORESPUNZĂTOARE CU VÂRSTA ŞI ÎNĂLŢIMEA FIECĂREI PERSOANE

Suntem ceea ce mâncăm. Din ce în ce mai multe persoane suferă din cauza kilogramelor în plus. Prin urmare apelează la tot felul de reţete ce promit o greutate corespunzătoare cu vârsta şi înălţimea fiecărei persoane. Însă, de cele mai multe ori, astfel de formule nu sunt şi sănătoase, fapt ce contribuie la apariţia unor dezechilibre în organism.

In mod obișnuit efectele adverse ale stilului alimentar nesănătos se văd după un timp mai mult sau mai puțin îndelungat. Asta în funcție de sensibilitatea personală a fiecăruia și de perioada de timp în care consumă alimente nesănătoase. Cu cât se începe mai devreme consumul de mâncare nesănătoasă, cu atât mai tineri vor fi cei care se vor îmbolnăvi de anumite boli.

Cât despre citirea etichetelor specialiștii reamintesc importanța citirii cu atenție a acestora.

Bolile civilizatiei moderne precum obezitatea, diabetul, parkinson, alzheimer si cancerul, sunt toate date de catre alimentația nepotrivită. Acesta este motivul pentru care medicina modernă este o medicină preventivă. Prin prevenție, respectiv printr-o alimentație sănătoasă se evită 70% dintre boli și 80% dintre cazurile de cancer. Studiile demonstrează faptul că alimentația sănătoasă reduce cu 80% morbiditatea. Medicii recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos pentru o viață fără probleme medicale.