Arhive

FOSTUL CINEMA DE STAT ȘI-A PIERDUT DESTINAȚIA DE SPAŢIU DE CULTURĂ

În Medgidia, există un cinematograf, dar nu funcţionează. Asta pentru că face obiectul unui proces între proprietar, Regia autonomă România Film şi concesionar. Mulţi locuitori ai municipiului se gândesc cu nostalgie la clipele petrecute în sala de cinema.

Discotecă, magazin de bijuterii și mai nou magazin chinezesc. Acestea au fost activitățile desfășurate de-a lungul anilor. Fostul cinematograf de stat a devenit orice altceva în afară de spaţiu de cultură. În acest context se naște întrebarea: Dacă Primăria ar prelua clădirea ar putea amenaja un cinematograf la standarde europene?

Pentru locuitorii Medgidiei este de neînţeles cum o clădire de cultură este abordată cu atâta indiferență. Cei mai în vârstă spun că pentru ei cinematograful Dobrogea a rămas un loc plin de amintiri.

Oamenii cred că soarta Cinematografului depinde de onestitatea şi competenţele persoanelor care vor administra acest spațiu. Dar, mai pot spera că vor avea un cinematograf?

Până la rezolvarea situației, cinematograful Dobrogea va rămâne o amintire pentru locuitorii oraşului Medgidia. Cu toții speră ca autoritățile locale să se implice și să găsească o soluție care să vină și în sprijinul comunității. Asta pentru că și la Medgidia este nevoie de cultură!