Arhive

BENEFICIARII DE AJUTOR SOCIAL DIN MEDGIDIA LUCREAZĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII

Nu muncești, nu primești ajutor! La Medgidia zeci de persoane care beneficiază de asistență socială din partea Primăriei trebuie să presteze muncă în folosul comunității! Zilele de muncă sunt calculate în funcție de suma pe care o încasează lunar fiecare persoană!

A trăi din mila statului s-a dovedit pentru unii o situație profitabilă! Asta deoarece pe lângă banii primiți ca ajutor social, beneficiarii au posibilitatea și să practice munca la negru. În plus, de multe ori efectuarea orelor de muncă în folosul comunității, a devenit cât se poate de opțională chiar dacă obligativitatea este prevăzută de lege! De cele mai multe ori beneficiarii de ajutor social preferă să se fofileze și încearcă din răsputeri să fenteze sistemul. Însă, dacă nu respectă această prevedere legală asistații riscă să piardă ajutorul din partea statului.

La Medgidia, societatea Apollo Ecoterm a fost delegată să întocmească un plan de lucrări locale. Conducerea firmei trebuie să țintă și o evidență a orelor de muncă efectuate de beneficiarii de ajutor social.

Pentru mulți dintre beneficiarii de ajutor social din Medgidia obligativitatea de a munci în folosul comunității nu este privită cu ochi buni. Totuși în ultimii ani numărul persoanelor asistate social a crescut alarmant.

De multe ori cetățenii plătitori de taxe și impozite sunt revoltați de faptul că printre beneficiarii de ajutor social se numără și posesorii de mașini puternice care nu au bunuri înregistrate pe numele lor. Totuși printre asistați se găsesc și oameni care se confruntă cu probleme reale.

Potrivit autorităților locale beneficiarii de ajutor social trebuie să igienizeze spațiile verzi din Medgidia și să presteze activități de salubrizare în mai multe zone ale municipiului.

Reprezentanții administrației locale reamintesc faptul că munca în folosul comunității este obligatorie pentru cei care primesc ajutor social. Și chiar dacă oamenii au fost învățați că statul este obligat să-i ajute fără ca ei să aibă vreo obligație situația s-a schimbat. Zicala românească la plăcinte înainte, la război înapoi nu mai este de actualitate!