FORȚELE DE ORDINE CONTINUĂ ACȚIUNILE DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19 ÎN ZONELE AGLOMERATE

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 242 societăți comerciale și au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 172.000 de lei, dintre care 13 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 33 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în urma constatării unor abateri la normele de circulație. De asemenea, acțiunile au vizat verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 5 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive, context în care au fost depistate 25 de deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 25 de sancţiuni, respectiv 19 avertismente şi 6 amenzi, în valoare totală de 13.900 de lei.

Astfel de activități vor avea loc în continuare, pentru conștientizarea tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.