Mandat de arestare preventivă, pus în aplicare de polițiști

La data de 17 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat, pe strada Unirii din municipiul Constanța, un bărbat de 27 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, acestuia fiindu-i revocată măsura controlului judiciar. Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Reținut pentru ,,alba-neagra”, în stațiunea Mamaia

În noaptea zilei de 17 iulie a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au surprins în flagrant delict o persoană în timp ce organiza jocuri clandestine de tip alba-neagra.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției, stabilindu-se că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din județul Vaslui.

Tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  organizarea de jocuri clandestine ale căror rezultate pot fi influențate prin dixteritatea mânuitorului mijloacelor de joc în scopul obținerii unor venituri, conform O.U.G. 77/2009. În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus pe numele său măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiști

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 02.35, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.