Reținut de polițiști pentru lovire sau alte violențe, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, polițiști din cadrul Secției 1 au depistat un bărbat, de 19 ani, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, la data de 17 iulie a.c., polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că o tânără, de 17 ani, ar fi fost lovită în zona brațului cu un obiect tăietor-înțepător de către o persoană, în timp ce se afla în parcul Tăbăcărie împreună cu mai mulți prieteni.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști, în seara zilei de 18 iulie a.c., bărbatul în cauză a fost depistat pe raza municipiului Constanța și reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice

La data de 18 iulie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, au verificat 13 puncte de lucru de pe raza stațiunii Eforie Nord.

În acest context, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.000 lei, respectiv 2 sancțiuni la Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe (6.000 de lei), 3 la Legea nr. 12/1990 privind activităţile de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite (16.500 de lei) și 4 la OUG nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (21.500 de lei). Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 5.347 de lei.

De asemenea, reprezentanții de la Protecţia Consumatorului au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor O.G.nr.21/1992.

Activități de prevenire a comerțului ilicit pe litoral

La data de 18 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun au desfășurat o acțiune privind respectarea prevederilor activităţii de producţie, comerţ sau prestări de servicii, în zona plajelor din stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora și Venus. În acest context, au fost aplicate 5 sancțini contravenționale persoanelor depistate în timp ce desfășurau comerţ neautorizat, în cuantum de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au desfășurat activități de verificare pe segmentul de plajă dintre Eforie Nord și Eforie Sud, atât pentru respectarea ordinii și  liniștii publice, cât și a prevederilor legale în ceea ce privește activitatea comercială. Polițiștii au aplicat 6 sancțini contravenționale persoanelor depistate în timp ce desfășurau activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în cuantum de 3.000 de lei, conform Legii 12/1990.

Totodată, polițiștii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au acționat pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară împotriva raspândirii virusului COVID19, turiștii fiind sfătuiți să păstreze distanțarea socială.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 08.21, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 22.50, polițiști din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu din comuna Nicolae Bălcescu, fără a poseda permis de conducere pentru icio categorie de vehicule.

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe strada Belșugului din Lumina, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mereni au identificat un bărbat, de 54 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391 – pe raza satului Osmancea, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând să fie condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mereni au identificat un bărbat, de 65 de ani, care a condus un autoturism pe strada Libertății din Mereni, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând să fie condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 02.40, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cumpăna au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39E, la intrarea în localitatea Cumpăna, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 07.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, care a condus un autoturism pe DN 39 – satul 2 Mai, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.